Kirjat

Jos saavut Villa Mandalaan retriitille, voit tilata alapuolelta Mia Jokinivan kirjallisuutta retriittien ja muun hyvinvoinnin aiheisiin liittyen. Maksettuasi kirjan alapuolelta, se odottaa Sinua retriitille saapuessasi huoneessasi, omistuskirjoituksella. Huom! Emme postita ostettuja kirjoja Suomeen, vaan ne saa omakseen retriitille tullessaan paikan päältä.

HUOM! Ethän hämäänny oston yhteydessä huonejaosta jne. kyselevästä kentästä, ne ilmestyvät web-kaupassamme oston yhteyteen automaattisesti. Voit kirjoittaa tähän kenttään kirjaostoksen yhteydessä sen etunimen, jolle haluaisit omistuskirjoituksen osoitettavan.

 
 
Vapaudu_stressista09600.jpg

Vapaudu stressistä

Gummerus, 2018

vapaudu stressistä(2018)

Unettomuus, päänsärky, ahdistus, ruoansulatusongelmat, selkäkivut, pinnallinen hengitys... Monet arjen ongelmat saavat alkunsa stressistä. Kiireisen arjen vastapainoksi tarvitaan rentoutumista. Tämä kirja tuo helppoja rentoutusharjoituksia arkeen. Jokaisen ei tarvitse ehtiä joogasalille – jo muutaman minuutin rentoutuminen tekee ihmeitä stressaantuneelle keholle ja mielelle. 

Tämä kirja on tarkoitettu harjoituskirjaksi, sillä se sisältää minimaalisesti teoriaa. Löydät osan harjoituksista myös kirjoista Hengähdyshetkiä ja Stressin luomuhoito, joista puolestaan saat valtavasti enemmän stressinhallinnan teoriatietoa sitä halutessasi. Lisätietoja alapuolella.

Vapaudu stressistä sisältää helppoja rentoutusharjoituksia, jotka sopivat jokaiselle. Erityisiä välineitä tai tiloja ei tarvita – harjoitukset voi toteuttaa omassa olohuoneessa, kävelylenkin varrella tai vaikka työpöydän ääressä. Jokainen harjoitus on pieni askel kohti hyvää oloa!

ETUHINTA 19.90€

 
Metsajooga11207+copy.jpg

Metsäjooga

Gummerus, 2018

METSÄJOOGA (2018)

Suomalainen eli muinoin koko elämänsä metsässä ja metsästä. Nykyään metsä tarkoittaa hyötytavaraa tai ”terveysmetsää”, jolta halutaan mahdollisimman tehokkaita hyvinvointivaikutuksia. Metsäjooga-kirja muistuttaa, että metsä on yhä paljon muutakin.

Kirja kutsuu sinut seurustelemaan metsän kanssa ja tutustumaan asioihin, joita metsä voi opettaa kulkijalleen. Metsäjooga palauttaa joogan luonnon helmaan ja tarjoaa vaihtoehtoja tutuille jooga-asennoille kivien, kantojen, puunrunkojen ja erilaisten maaston muotojen inspiroimana.

Metsä on myös suomalaisen kansanperinteen ja mytologioiden koti: Kalevalan tietäjät nousevat intialaisten joogagurujen asemesta opastamaan, kuinka yhteys itseen ja omiin juuriin voimistuu, kun luontoyhteys vahvistuu. Metsäjooga tarkoittaakin paitsi liikkeitä, aistiharjoituksia ja mielenhallintaa, myös ykseyskokemuksen etsimistä kaiken elävän kanssa. 

ETUHINTA 29.90€

 
Stressin_luomuhoito09112.jpg

Stressin luomuhoito

Gummerus, 2017

 
hengahdyshetkia06494.jpg

Hengähdyshetkiä

Gummerus, 2017

STRESSIN LUOMUHOITO (2017)

Stressissä hermosto toimii ylikierroksilla. Siitä seuraa vaivoja kuten ärtyneisyyttä, unettomuutta, ruoansulatusongelmia, selkä- ja pääkipuja ja pinnallista hengitystä. Moni stressaantunut ei tunne muita hermostoa tehokkaasti rauhoittavia tekniikoita kuin uni- ja ahdistuslääkkeet, mutta stressiä voi hoitaa myös luomusti.

Stressireaktion vastakohta on rentoutumisreaktio. Mia Jokiniva perehdyttää lukijan monipuolisesti siihen, millaisilla täsmätekniikoilla rentoutusreaktio synnytetään. Säännöllisellä harjoittelulla voidaan hoitaa monia keho-mielen epätasapainotiloja ja sairauksia. Kirja kokoaa ajankohtaisen tutkimustiedon stressin taltuttamisesta havainnollisiksi harjoituksiksi. Lukija saa täsmätekniikat hengähdyshetkiin ja mittarit oman stressi- ja rentoutustasonsa seuraamiseen.  

ETUHINTA: 25.00€

 

HENGÄHDYSHETKIÄ (2017)

Hengähdyshetkiä on käytännönläheinen ja motivoiva opas stressin hallitsemiseen arkisessa elämässä, tässä ja nyt. Työkaluina ovat konkreettiset ohjeet oman stressitason tunnistamiseen, rentoutumiseen ja stressin ennaltaehkäisyyn. Tavoitteena on stressitön mieli, keho ja elinympäristö. Keinoina ovat esimerkiksi rentoutus-, hengitys- ja keskittymistekniikat, hyvä ravinto ja jooga.

Stressi kuuluu elämään. Kun kiire painaa päälle ja voimat tuntuvat loppuvan, stressin voi taltuttaa jopa 10–15 minuutin päivittäisellä harjoittelulla. Kirjan avulla jokainen voi rakentaa elämäntilanteeseensa sopivan neljän viikon stressinhallintaohjelman.

Vuonna 2013 julkaistun kirjan uudistettu laitos ilmestyi 2017.

ETUHINTA: 25.00€

 

METSÄJOOGA

“Tämä kirja on ytimessä. Hyvin oivallettu. Hyvin ajateltu. Hyvin kirjoitettu.” -Varpu Tavi-

Metsäjooga-kirjasi on ihastuttanut koko perheen ja lukuvuoroista taistellaan täällä mökillä. Lämmin kiitos tästä kerrassaan upeasta teoksesta! Kirjoitustyyli tempaa mukaansa ja maisemat ja tapahtumat vilisevät silmissäni sitä lukiessani.”

— Mari Granström

"Metsäjooga-kirjan syvälle luotaava tietämys tai oikeastaan haluan käyttää sanaa viisaus löi ällikällä. Kirja on huikea tietopaketti ihmisen hyvinvoinnista fyysisestä, psyykkisestä, kulttuurisesta ja myös ekopsykologisesta näkökulmasta. 

Metsäjooga tarjoaa myös insiproivalla tavalla joogaa Kalevalan hengessä. Ainakin itselleni hieman pölyttynyt kansalliseepoksemme heräsi kirjan tekstin ja harjoitusten myötä aivan uudella tavalla eloon. Yhteys luontoon ja omiin kansanuskomuksiimme on mahtava voimavara. Kiinnostava oivallus on myös kahden varsin erilaisen kulttuurin, Intian ja Suomen mytologioiden samankaltaiset piirteet."

– Outi Rinne

"Harvemmin mikään TIETOkirja saa aikaan kylmiä väreitä lukiessa, mutta Mia Jokinivan uutta Metsäjooga-kirjaa on iho ollut kananlihalla useamman kerran. Itselleni käy niin myös sisuksia hivelevää musiikkia kuullessa - niinpä tämä kirja kiilaa nyt heti vuoden vaikuttavimpien joukkoon. Joogan ei tarvii kiinnostaa etukäteen, etteikö tämä opus voisi olla kiinnostava, on nimittäin ihan hurjasti myös luontofaktaa, mytologiaa, eettisiä pohdintoja ja tämän hetken oma suosikkiaiheeni eli elämän ja kuoleman kiertokulun pohdiskelu löytyy myös kirjasta."

– Kaisa Jaakkola

“Tämä Metsäjooga-kirja on mielestäni valtava kulttuuriteko. Olen ahminut ensimmäiset sata sivua ja kirja on ylittänyt kaikki odotukseni sen suhteen. Vaikka luotin Miaan täysin ja puolustin metsäjooga -käsitettä jo etukäteen epäilijöille, vasta kirjan avaaminen sai minut ymmärtämään, kuinka valtavan kudelman Mia on kerännyt yhteen. Kaikki on huolella mietitty ja pureksittu, taustatyötä on tehty varmasti satoja tunteja ja sisällön anti on niin monikerroksellista, että siitä riittää inspiraatiota ja ihmeteltävää vuosiksi. Suurin iloni aihe on ollut se, että metsäjooga käsitteenä kumartaa niin kauniisti joogan käsitteeseen ja ideaan: ei pelkästään asanoita ja terveysvaikutuksia, vaan kokonainen maailmankuva ja syvällinen filosofinen ja kulttuurinen viitekehys. Kiitos.”

– Heljä Pitkänen, Joogajoki

 

STRESSIN LUOMUHOITO

Stressin luomuhoito -kirja pudottaa tähän hetkeen ja kiitollisuuteen. Jokiniva kertoo, mitä stressi on, miten se syntyy. Ja antaa sitten monia monia yksinkertaisia ja havainnollisesti avattuja tapoja rentoutua.”

— Sini Turunen

"Stressin luomuhoito on huippuhyvä kirja, koska se sisältää paljon yin-asanoita ja hengitysharjoituksia. Kauniit kuvat ja hieno taitto, joiden ansiosta kirjan pariin on kiva palata."

– Henni Hakala  

"Kirjassa esitellään mukavan perusteellisesti stressireaktion fysiologiaa ja lisäksi monenlaisia konkreettisia tutkimusesimerkkejä stressiin liittyvistä kysymyksistä. Itse asiassa täytyy jopa todeta, että suorastaan yllätyin (positiivisesti) siitä, miten vapaa tämä kirja oli epätieteellisestä huuhaasta - sopivaa luettavaa siis ainakin tällaiselle änkyrälle. Toisaalta kirjan sisältö koostuu kuitenkin enimmäkseen harjoituksista, ja taustoittava tekstikin on sen verran helppolukuista, että luulisin sen avautuvan sellaisellekin, jolle stressiin liittyvä tieteellinen tutkimus ei ole entuudestaan tuttua. Mainio ja hyödyllinen kirja kaiken kaikkiaan, suosittelen!"

– Anniina Virtanen

HENGÄHDYSHETKIÄ

HENGÄHDYSHETKIÄ on antanut minulle uneni takaisin - kiitos. ”

— Jaana Kokkonen 

"Inspiroiduin HH-kirjan sivuja lukiessani useaan otteeseen! Varsinkin työn suhteen sain monta uutta oivallusta, ideaa ja ahaa-elämystä. Kirjan harjoituksia tulen kokeilemaan nyt kirjan läpi luettuani, moni niistä näytti ensilukemalla käyttökelpoiselta ja ennenkaikkea tulevat varmasti tarpeen.  Nyt kirjan luettua on oikein harmoninen ja innostunut olo. Asennoiduin varsinkin tänä aamuna stressin tuntuun aivan uudella tavalla. Tykkään ylipäätänsä lukea paljon näitä selfhelp-, mindfulness-, elämäntapakirjoja, joiden parhaimmistoon tämä kirja kiilasi."

– Lucita

VAPAUDU STRESSISTÄ

Vapaudu stressistä - tämä kirja mullisti mun elämän, kiitos!”

– Pauliina Palovaara –