Back to All Events

Jatkokurssi suomalais-ugrilaisesta samanismista

ESIVANHEMMAT, LUONNONHALTIAT, TIEDONHAKU JA SAMANISTINEN ISTUNTO

Haluatko syventää ymmärrystäsi suomalaisen kansanperinteen ja muinaisen luonnonuskon juurista? Tämä on jatkokurssi johdantokurssin tehneille. Samaaniksi ei opita viikonloppukurssilla, vaan aihepiirin ymmärrys edellyttää elämänmittaista sitoutumista sen pariin. Villa Mandalalla onkin ilo ja kunnia saada Susanna Aarnio paikan päälle aiheen jatkokurssin pitäjäksi. 

Susanna on eräs Suomen tunnetuimmista nykyopettajista samanismin parissa. Hän on myös Johannes Setälä -keskuksen pääopettaja, runonlaulaja ja itkijä. Kuulet lisää myös näistä kiinnostavista termeistä - sekä kymmenistä muista kansamme juuriin liittyvistä seikoista tällä päivänmittaisella jatkokurssilla. Tervetuloa mukaan!

12.00-14.00. Jatkoluento samanismista, I (luennointia ja istunto)
14.00-15.00. Kartanolounas ja lyhyt hetki ulkoiluun
15.00-16.30. Jatkoluento samanismista, II (luennointia ja/tai istunto)
16.30-18.00. Samanistista työskentelyä III

Jatkokurssin tavoitteena on syventää johdantokurssilla annettuja perustietoja käytännöllisempään suuntaan. Keskitymme päivän aikana esivanhempien merkitykseen arkaaisessa maailmankuvassa, luonnonhaltioihin, samanistisen tiedonhaun eri muotoihin ja yhteisölliseen istuntotyöskentelyyn. Suomalais-ugrilaisen perinteen näkökulmasta kaiken työskentelyn lähtökohtana on suhde (luonnon)haltijoihin sekä vahva luonnontaju, joka kumpuaa omasta luonnostamme (luonnon nostattaminen) ja ns. Suuresta Luonnosta. 

Jatkokurssi on tarkoitettu kaikille suomalais-ugrilaisesta samanismista kiinnostuneille, joilla on jo perustiedot aiheesta, mytologiasta ja maailmankuvasta. Jatkokurssille osallistumisen edellytyksenä on siis Johannes Setälä -keskuksen tai keskuksen kouluttamien opettajien järjestämän johdantokurssin suorittaminen

Susanna Aarnio on Pohjoisen perinteen kantaja, uskontotieteilijä, taiteilija, itkijä, ammattiluontovalokuvaaja sekä Johannes Setälä-Keskuksen (Centre For Finno-Ugric and Arctic Shamanism) johtaja ja pääopettaja. Lisäksi hän on neljän lapsen äiti. 

Hänen ohjauksessaan valmistuu perinteisiä kannuksia, itkuvirsiä tuodaan nykypäivään, hoidetaan ja syvennetään omaa luontoa ja tietoa suuremmasta Luonnosta sekä opitaan ymmärtämään suomalais-ugrilaista samaaniperinnettä ja kalevalaista tietäjälaitosta. 

Hinta 120€.