350 H
Joogaopettajien jatkokoulutus
JOOGATERAPIA JA JOOGAFILOSOFIA
Huomaathan, että mukaan koulutukseen hakiessasi sinulla tulee olla sertifikaatti joogaopettajan peruskoulutuksesta (200-250h) jostakin suomalaisesta tai kansainvälisestä joogaopettajakoulutuksesta.
Joogaopettajien jatkokoulutus
JOOGATERAPIA JA JOOGAFILOSOFIA
VIDYA 350H
sanskr. vidya = viisaus
_______________________________
LUE TÄMÄ TIIVISTYS ENSIN - MISTÄ TÄSSÄ KOULUTUKSESSA ON KYSE
Jos olet joogaopettajana motivoitunut ymmärtämään lisää joogaterapiasta ja joogafilosofiasta, VIDYA-jatko-opinnot (350h) Villa Mandalassa on täsmäräätälöity Sinulle.
350h-opinnot ovat parasta, mitä me 3 pääopettajaa, kukin omaa erikoisalaamme yli 20 vuotta opiskelleena ja pitkään kouluttaneena, olemme luoneet useiden kymmenien suomalaisten ja kansainvälisten, pitkien ammatillisten koulutuksien tuloksena. Saat siis parhaat palat monista kymmenistä tuhansista tunneista meidän kaikkien omia opintojamme -> tiivistettynä nyt 350 tuntiin.
Tämä on koulutus, jonka me opettajat olisimme itse aikoinaan halunneet käydä – täydellä osumatarkkuudella! Ole hyvä.
MITÄ JOOGATERAPIA ON TÄSSÄ KOULUTUKSESSA?
Joogaterapeutti on erikoistunut joogaopettajana yksityistuntien sekä workshop- ja erikoisryhmäpalveluiden rakentamiseen. Räätälöinti voi koskea tiettyjä sairaustiloja, keho-mielen haasteita tai liikuntarajoitteita sekä eri asiakasryhmien vammojen kuntoutusta sekä ehkäisyä (rehab ja prehab). Urheilijat, raskaana olevat, astmaatikot, selkäkipuiset, polvi- olkapää- tai lonkkaleikkauksesta toipuvat, hengityselimistön vaivoista kärsivät (myös long covid) sekä hermosto- ja muistisairaat ovat esimerkkejä erikoisryhmistä, joille opit räätälöimään sisältöjä.
Käytössä ovat joogan perinteiset työkalut; asana ja pranayama, pratyahara, dharana, mantra ja dhyana/meditaatio sekä nykypäivän fysioterapian, biomekaniikan, liikuntalääketieteen sekä neuropsykologian osaamisen käyttäminen joogaopettajan työvälineinä.
2. MITÄ JOOGAFILOSOFIA ON TÄSSÄ KOULUTUKSESSA?
Mitä joogafilosofia on? Mitä se ei ole? Vaikka omien ajatuksien ja tuntemuksien fiilistely onkin tärkeää ja vaikka kauniit ilmaisut opettajan suusta saattavatkin puhutella joogatunnin aikana, nämä eivät kuitenkaan ole vastoin monien luuloa “joogafilosofiaa” sanan varsinaisessa merkityksessä. Tarkkaan ottaen joogafilosofia viittaa joogan etiikkaan ja yhteiskuntafilosofiaan, joogan metafysiikkaan ja oppiin ontologiasta sekä joogan keinoihin etsiä sitä “mikä on totta”. Myös hathajoogan päämääriin läheisesti liittyvä joogan energia-anatomia luetaan usein joogafilosofiaksi. Nämä sisällöt kumpuavat etenkin joogan vanhoista teksteistä ja intialaisesta eeposkirjallisuudesta. Filosofiaopintoihin kuuluu toki aina myös pohdiskelu ja soveltaminen, mutta yleisesti tämä tehdään joihinkin teksteihin nojaten.
Jos sinä opettajana olet motivoitunut ymmärtämään lisää joogafilosofiasta, joogaopettajan VIDYA-jatko-opinnoissa (350h) Villa Mandalassa käydään laajasti läpi joogafilosofiaa. Koulutuksessa tutustut, luet, keskustelet, pohdit ja opit soveltamaan joogafilosofiaa opinnoissasi:
valittuja vedojen osia (Rig veda, Sama veda, Yajur veda ja Atharva veda)
monia eri upanishadeja (työn alla valitsemistasi moduuleista riippuen n. 6-8 eri upanishadia) Upanishadisia tekstejä opit osin myös mantraamaan
Bhagavad-Gita ja Mahabharatan osia
Hathayogapradipika
Ramayana
Joogasutran 4. luku (kaivalyan oppi)
muutamia tantrisia tekstejä
…eli oletko valmis viemään opettajuutesi uudelle tasolle?
Villa Mandalan joogaopettajan jatkokoulutus (350H) on elämän kaikkia osa-alueita ruokkiva ja ravisteleva täyden palvelun koulutuskokonaisuus. 350H-koulutuksemme uudistaa suhteesi joogaan, marinoi sinut joogafilosofiassa ja klassisissa joogateksteissä, kirkastaa sinulle henkilökohtaiset opettajavahvuutesi ja tarjoaa saatavillesi erikoistumisen työkalut “jooga-asanan tulevaisuuden” eli joogaterapian pariin. Koulutusvuodet hiovat opettajuutesi entistä timanttisemmaksi: oma jooginen transformaatioprosessisi saa pranaa liekkeihin samalla, kun sinut ladataan täyteen tietopääomaa, jonka turvin voit varmistaa tulevaisuudenkin työllistymisesi rakastamasi lajin parissa.
Moduulit
Lisätiedot eri valittavana olevien moduulien sisällöistä alempana tällä sivulla. VALITSE 6–7 ERI MODUULIA koulutukseesi riippuen siitä, onko sinulla jo aiempi yinjoogakoulutus (50h) kanssamme. 7 moduulia X 50h = 350H
Huom. Löydät kaikkien moduulien tarkat sisällöt ja aikataulut, kun scrollaat sivustoa alaspäin. Moduuleja on siis tarjolla 2–3 kpl vuodessa.
PIDETTY: moduuli 1 (50H): 12.–16.7.2023
PIDETTY: moduuli 2 (50H): Kertautuen sama yinjoogaopettajan peruskoulutus (50h) joka vuosi. Seuraavaksi tilaa vuonna 2024.
Voit käyttää myös aiemman yinjoogan opettajakoulutuksesi VM:sta korvaaman tämän moduulin tunnit.
PIDETTY: moduuli 3 (50H): 27.9.-1.10.2023
pidetty: moduuli 4 (50H): 21.-25.2.2024
PIDETTY: moduuli 5 (50h): 12.-16.6.2024
PIDETTY: moduuli 6 (50h): 31.7-4.8.2024
moduuli 7 (50h): 19.-23.2.2025
MODUULI 8 (50h): 11.-15.6.2025
EXTRAMODUULI (50H): SYKSY 2025 (YINJOOGAN JATKOKOULUTUS)
extramoduuli (50H): elokuu 2025 (yinjoogan peruskoulutus)
MODUULI 9-10 (50h): 2025-2026 (mantrajooga ja sanskritin perusteet, uudet extrasisällöt)
MODUULI 11 (50h): 2025-2026 (restoratiivinen asana ja meditaatio, uudet extrasisällöt)
Yleinen päiväaikataulu
06.30-09.00 Aamuharjoitus päivän teemaan liittyen
09.00-10.00 Kartanon herkullinen aamupala
10.00-13.00 Teoriaa, luentoa, workshop-työskentelyä päivän teoria-aiheesta / Osa 1
13.00-14.30 Kasvisruoan ja vegaanitaivaan tunnelmissa lounastauolla
14.30-17.00 Teoriaa, luentoa, workshop-työskentelyä päivän teoria-aiheesta / Osa 2
17.30-19.00 Restoratiivinen harjoitus tai muu päivän oppeja soveltava käytännön harjoitus/asanatyöpaja
19.00-20.15 Kartanon illallinen
-> perjantaisin sauna, muina iltoina vapaa-aikaa, joogakuplassa kurssiseurasta nautiskelua, ulkoilua kauniilla metsäreiteillämme tai esimerkiksi joogahenkisen elokuvan katselua yhdessä.
Moduulin ensimmäinen päivä alkaa keskiviikkona klo 14.45 ja viimeinen päivä loppuu sunnuntaina klo 17.00.
LISÄKSI
Tämä koulutus pyrkii ymmärtämään tämän päivän joogaopettajien reaalitodellisuutta myös tulonlähteiden ja sijoituksesi tuottavuuden huomioiden. Haluamme, että saat välittömästi koulutuksesta keinoja siihen, miten omasta opetustyöstäsi tulee taloudellisesti kannattavampaa kuin ennen. Tarjoamme sinulle kaikkien moduulin välissä työkalut, joilla hankit moduulin sisältöpääoman turvin takaisin (tai hyödyt muuten) ainakin 2/3 osaa siitä summasta, jonka olet sijoittanut jokaiseen käytyyn moduliin. Voit käyttää siis koulutusvuotta paitsi testilaboratoriona oppimasi kokeiluun neuvojemme mukaan, samalla myös koulutusmaksujen takaisin hankkimiseen tehokkaalla aikataululla. Tähän osioon osallistuminen on täysin vapaaehtoista, eli voit toki vain käydä koulutusta osaamispääomasi lisäämiseen ilman edellä mainittuun ryhtymistä.
MITÄ ASIAKKAAT SANOVAT?
JOOGATERAPIAN MÄÄRITELMÄMME?
Joogaterapia tarkoittaa Villa Mandalassa joogan perinteisten työkalujen; asanan ja pranayaman, pratyaharan, dharanan, mantran ja dhyanan/meditaation käyttämistä nykypäivän fysioterapian, biomekaniikan, liikuntalääketieteen sekä neuropsykologian osaamisen ohella joogaopettajan työvälineinä. Joogaterapeutin työ on joogaopettajana erikoistumista nimenomaan keho-mielen epätasapainotilojen, sairauksien ja vammojen kuntoutukseen sekä ehkäisyyn (rehab ja prehab). Valmistuttuasi sinä joogan ammattilaisena osaat huomioida erilaiset yksilöt erilaisine haasteineen monitasoisesti tarjoamassasi joogaopetuksessa. Opit koulutuksessa joogaterapeuttisen metodologian yksityistuntien ja pienryhmien opettamiseen. Joogaterapeuttisen mallin sisäistäminen merkitsee harjoittajalle aina myös kokonaisvaltaisesti viisaita elämänvalintoja ja jatkuvaa eettisesti oikeiden tekojen etsimistä.
MIKÄ TYYLISUUNTA?
Villa Mandalan opetus kehystyy klassisen hathajoogan linjoihin, sekä ammentaa filosofiset vaikutteensa klassisesta joogaterapiasta, tantrasta (vajrayana ja śrī vidyā), Himalajan hindulaisuuden ja buddhalaisuuden perinteistä sekä taolaisen energia-anatomian ja kiinalaisen lääketieteen viitekehyksestä. Kunnioitamme traditioita (enemmän kuin yhtä!) ja tutkimme niitä väsymättä – mutta rakastamme samaan aikaan modernia tiedettä. Biomekaniikan, liikuntalääketieteen ja joogan historian ajankohtainen tutkimustieto on jatkuvasti päivitettävä osa curriculumiamme.
Uskomme, että uuden ajan opettajuus ei rakenna opettaja-oppilas-suhteita yhdestä traditiolinjasta riippuvaisuuden ja “oikean ja väärän” varaan, vaan pyrkii vapauttamaan oppilaat edellä mainituista. Silloin opettaminen on ensisijaisesti vanhan viisaustiedon kätilöintiä muotoon, jossa jokainen oppilas voi luoda oman suhteensa traditiosta aukeavaan tietoon (ilman “uskomisen” vaatimuksen elementtejä) ja osallistua näin omien vastauksiensa rakentamiseen osana nykypäivän joogan moninaista kenttää.
Me emme kerro sinulle tässä koulutuksessa, mitä sinun tulisi uskoa tai sitä, kenen guru on viisain ja mahtavin. Me päinvastoin kuljemme mieluiten klassisten gurulinjojen välissä ja etsimme sellaista universaalia tietoa, joka on entistä tasapainoisempi suhteessaan auktoriteetteihin.
Tavoitteemme on näillä työkaluilla auttaa sinut ja tulevat oppilaasi aiempaa syvempään ymmärrykseen joogan tiestä, tiedosta ja harjoitteiden monaalle aukeavista vaikutuksista. Opintojen perustus lepää fyysisen kehon lainalaisuuksien ja asanatyöskentelyn opinnoissa, ja syvenee siitä myös joogan filosofiaan ja eettisten, emotionaalisten, energeettisten sekä henkisten vaikutuksien ymmärtämiseen.
Miten?
Jokainen jatkokoulutuksen moduulimme koostuu 42-45 lähiopetustunnista (contact hours). Tarvitset kolmen vuoden (2023-2025) aikana seitsemän (7) kappaletta 50 tunnin moduulia kokonaisuuden kerryttämiseen. Tarjolle tulee yhteensä 11 moduulia, joista yhdeksän (9) on aihepiireiltään erilaista (vain yinkoulutus toistuu vuosittain). Voit valita niistä haluamasi tuntikertymän. Jokaiseen moduuliin kuuluu 8 tunnin edestä kotitehtäviä (non-contact hours). Yhteensä lähiopetusta kertyy täydet 294-300 h. Lisäksi non-contact-tunteja tehdään siis 56 h. Tästä kertyvät koulutuskokonaisuuden 350 tuntia. Laskemme koulutuksen kontaktituntien tuntimäärään vain varsinaisen opetuksen, emme ruokataukoja tai muuta ohjelmaa. (HUOM. Yleensä esimerkiksi Yoga Alliancen 300h-koulutuksissa lähitunteja on vain 270, eli saat siis rahoillesi tässä 30h enemmän vastinetta).
Voit lukea hyväksi aiemmin (2015-2016) Villa Mandalassa opiskelemasi yksittäiset 100 tunnin RYT300-jatkokoulutusmoduulit, joita et ole käyttänyt aiemmin tarjoamaamme RYT300-tutkintoon. Voit lukea hyväksi myös aiemmin VM:ssa käymäsi yinjoogan opettajakoulutuksen (2014–2022).
Näet alapuolelta jo julkaistut moduulit. Ilmoittaudu heti valitsemiisi moduuleihin, sillä ne täyttyvät nopeasti. Kunkin moduulin varausmaksu 499€ maksetaan paikkavarauksen yhteydessä, ja viimeistään 3 kk ennen koulutusmoduulin alkua. Se varmistaa paikkasi mukaan, ja on sitova ilmoittautuminen, sillä voimme tarjota paikkoja vain rajatusti. Loppumaksu erääntyy 1–1,5kk ennen kunkin moduulin alkua.
HUOM! Jotta voit valmistua koulutuksestamme, tulee sinun olla 100% paikalla niissä lähimoduuleissa, joihin osallistut. Et siis voi saapua aamulla myöhemmin tai lähteä kesken päivää pois, vaan sinun oletetaan olevan opetuksessa läsnä, mikäli toivot saavasi moduulin tunnit rekisteröityä.
MYÖS KAIKKI TÄMÄ ON PIAN SINUN:
Kaikki 7 moduulia kanssamme käyvät opiskelijat saavat kurssin aikana ilmaisen 12kk:n jäsenyyden online-videoalusta Bindu Onlineen, jossa voit harjoitella eri opettajiemme kanssa edistyneitä tunteja myös kotona.
Jokaisessa moduulissa on omat sisältönsä, kotitehtävänsä ja mahdollisia kaupan päälle saamiasi lisämateriaaleja, kuten vain koulutusta varten räätälöityjä videolinkkejä ja kirjallista materiaalia.
Olet saanut koulutuksen päättyessä sisältöä 300 lähitunnin ja 50 non-contact-tunnin kokonaisuuden verran, mikä on huomattavasti enemmän koulutustunteja kuin esimerkiksi RYT300-koulutuksissa, joissa lähiopetustunteja on 270h (+ etätunteja 30h). Raudanluja uusi osaamisesi ja joogaterapeutin sertifikaattisi asemoi sinut vahvasti joogan ja terveydenhuollon vastuulliseksi ammattilaiseksi.
Hae mukaan koulutukseen heti, sillä joogaterapeutin koulutuspaikkoja on rajoitettu määrä. Lähetä peruskoulutuksen koulutustodistuksesi osoitteeseen mia@villamandala.fi ja kerro hakemuksessasi joogaopettajakokemuksestasi. Hakemuksen tulee vakuuttaa motivaatiosi sitoutuneeseen opettajaopiskeluun ja sisältää perustelut sille, miksi haluat syventää osaamistasi juuri tämän koulutuksen teemojen (joogaterapia ja joogafilosofia) parissa.
MODUULIT TARKEMMIN:
Moduuli 1
MODUULI 1/ joogaterapian perusteet / näyttöön perustuva TOIMINTA / tule-kuntoutus / alaraajan sairaustilat / hengitys ja pranayama / joogaterapiaa allergia- ja astmapotilaille
12.–16.7.2023
Opettajina Mia Jokiniva ja Jari Karppinen
Joogaterapian terveyskäsitys ja joogaterapeutin etiikka terveydenhuollon kentällä
Joogaterapeuttinen metodi: Yksityistunnin koostaminen, asiakastyö ja opetustyöskentely joogaterapiassa.
Ortopedinen testaaminen ja kehon kartoitustekniikat
Kehon kartoittaminen joogaterapiassa
Hengitys psykofyysisenä säätelijänä
Pranayama hathajoogassa ja joogaterapiassa
Terapianäkökulmassa astma ja allergiat
Terapianäkökulmassa tule-kuntoutuksen perusteet. Uutta tutkimusta: “Mitä kipu on ja tuleeko sitä välttää joogassa?”
Terapianäkökulmassa alaraajan tendinopatiat, nivelrikko ja epäspesifit kiputilat.
Moduulin hinta täyshoidolla (5pv), jos opiskelet joogaterapeutiksi 350h-koulutuksessamme: 1396€ + ALV. 10–14–24%
Tämä moduuli ei ole auki 350h-koulutuksen ulkopuolisille opiskelijoille.
Moduuli 2
moduuli 2 / yinjooga ja kiinalaisen lääketieteen perusteet
Kertautuen sama yinjoogaopettajan peruskoulutus (50h) joka vuosi. Seuraavaksi tilaa vuonna 2024.
Moduuli 3
moduuli 3 / äitiysajan joogaterapia / vedat / upanishadit
27.9.-1.10. 2023
Opettajina Mia Jokiniva (2 pv) ja Hanna Manninen (3 pv)
Tämä moduuli antaa sinulle eväät raskaana olevien ja synnyttäneiden joogaopettamiseen, minkä jälkeen kykenet ammattitaitoisesti ohjaamaan sekä raskaana olevia yksityisasiakkaita sekä räätälöimään harjoituksia raskaana olevien pienryhmille. Saat lisäksi runsaasti tietoa joogan ja hindulaisuuden juurista vedalaisessa kulttuurissa. Tutustut filosofiaosiossa myös Aasian alueen uskontojen muotoutumisene; yhtäläisyyksiin ja eroihin. Kirjallisuusosiossa opiskelet koulutukseen valittuja, keskeisiä upanishadeja.
Indus-laakson historia, Aasian valtauskonnot ja preklassinen jooga
Vedojen ja upanishadien historiaa
Tarkastelussa kolme valittua upanishadia
Terapianäkökulmassa; äitiysajan jooga
1) Joogan opettaminen raskaana oleville ja synnytyksen jälkeinen jooga
2) Vatsalihaksien erkauman havainnoiminen ja kuntoutus joogan keinoilla
3) Lantionpohjan toimintahäiriöt synnytyksen jälkeen ja kuntoutus joogalla
Moduulin hinta täyshoidolla (5pv), jos opiskelet joogaterapeutiksi 350h-koulutuksessamme: 1396€ + ALV. 10–14–24%
Tämä moduuli on auki kolmelle 350h-koulutuksen ulkopuolisille opiskelijoille hintaan 1499€ + alv.10-14-24%.
Moduuli 4
moduuli 4 / JOOGATERAPIAA YLÄRAAJALLE, joogafilosofiassa klassisen joogaterapiaperinteen mantrameditaatio
21.-25.2. 2024
Opettajina Mia Jokiniva, Hanna Manninen ja Jari Karppinen.
Panchamaya kosha -mallin soveltaminen tämän päivän joogaterapiaan. Asanan, meditaation ja pranayaman käyttäminen asiakastyössä holistisen joogatyöskentelyn kokonaisuudessa.
Puruṣārthat historiallisina ja tämän päivän joogaterapiaan näköaloja avaavina käsitteinä (dharma, artha, kama ja moksha)
Joogaterapiaa yläraajalle ja niska-hartiaseudulle apuväline-työskentelyn, kuten iyengar-tuolien (ja muiden proppien), Yogawallin®, vastuskuminauhojen ja kuntoutukseen suunniteltujen painopallojen kanssa.
Sovellettua anatomiaa ja biomekaniikkaa yläraajalle
Joogaterapiaa ranteen, kyynärpään, lavan ja olkapään vaivoihin, kuten ylävartalon ristikkäinen oireyhtymä (upper crossed syndrome) ja kiertäjäkalvosinongelmat.
Aikaa soveltaa opittua asanaLABeissa
Pranayama, mantratyöskentelyä ja meditaatiota klassisen joogaterapian näkökulmalla, osa 1/2.
Osallistujat kehittävät 5 päivän aikana työkalupakin, jonka avulla he voivat auttaa oppilaitaan ehkäisemään, huoltamaan ja kuntouttamaan kehon vammoja ja ylirasitustiloja joogaterapian välineillä.
MODUULIN HINTA TÄYSHOIDOLLA (5PV), JOS OPISKELET JOOGATERAPEUTIKSI 350H-KOULUTUKSESSAMME: 1396€ + ALV. 10–14–24%
Tämä 50h täysihoitomoduuli ei ole auki 350h-koulutuksen ulkopuolisille opiskelijoille.
Moduuli 5
JOOGATERAPIAA selälle (ja alaraajalle)
12.-16.6 2024
Opettajina Mia Jokiniva ja Hanna Manninen
Joogafilosofiassa kleshat eli “mielen myrkyt” joogan esteinä ja se, mikä niiden ylittäjänä edistää joogan tilan toteutumista. Aiheen käsittely tapahtuu sekä joogafilosofisen että buddhalaisen viitekehyksen läpi.
TULE-sairauksien hoidon tutkimusnäyttö
Selkäkipujen ehkäisy ja hoito liikunnan ja liikkeen avulla
Alaselkäkipuisten liikekontrollin harjoittelu fysioterapian maailmassa
Sovellettua anatomiaa ja biomekaniikkaa selälle
Sovellettua anatomiaa ja biomekaniikkaa lantion ja SI-nivelen alueelle
Klassista joogaterapiaa selän, lantion ja SI-nivelten alueelle apuvälineitä ja joogaseinää (yogawall) hyödyntäen.
Alaraajan klassista joogaterapiaa
Aikaa soveltaa opittua asanaLABeissa
Liikkeiden valitsemisen ja ohjaamisen malli selkäkipuisen asiakkaan kotiharjoitukseen
Hengitysharjoitukset ja meditaatio selkävaivaisen ja kipuilevan ohjaamiseen ja kotiharjoitteluun
MODUULIN HINTA TÄYSHOIDOLLA (5PV), JOS OPISKELET JOOGATERAPEUTIKSI 350H-KOULUTUKSESSAMME: 1396€ + ALV. 10–14–24%
Tämä 50h täysihoitomoduuli on auki 350h-koulutuksen ulkopuolisille opiskelijoille. (Hinta 1499€ + alv) Hinta sisältää kaiken opetuksen, materiaalit, opetuksen ja Villa Mandalan ruokailut.
Moduuli 6
joogaterapiaa urheilijoille (Yoga for athletes) / joogafilosofiassa bhagavad gita
Opettajina Mia Jokiniva ja Jari Karppinen
31.7.-4.8.2024
Tämä moduuli antaa sinulle eväät urheilijoiden erilaisten joogatarpeiden ymmärtämiseen, myös vammojen ennaltaehkäisyn ja kuntoutuksen tutkimusnäkökulmista. Sen ohessa perehdyt syvemmälle alavartalon toiminnalliseen anatomiaan. Tässä moduulissa työskennellään myös oman opettajapersoonasi ja opetuksellisen pääomasi ymmärtämisen sekä kasvattamisen parissa. Joogafilosofian ja tekstiklassikoiden osiossa tarkastelemme Bhagavad-Gitaa ja Mahabharataa sen monine kerroksineen ja ulottuvuuksineen.
Erikoisryhmäopetus joogaterapiaa urheilijoille (Yoga for Athletes)
Terapianäkökulmassa urheilijoiden yleiset patologiat
Menopaussi ja joogaterapia (menopaussista väitellyt Jari Karppinen)
Joogaterapeuttiset vastaukset urheilijan yleisiin ongelmatiloihin.
Bhagavad Gita ja Mahabharata hindulaisuuden kulmakivinä
Bhagavad Gita joogan perusteoksena - mitä (kaikkea) jooga tarkoittaa alkujaan BG:ssa ja kuinka teoksen opit soveltuvat tämän päivän joogin arkeen ja ymmärrykseen?
Joogaopettajan erilaiset havaintotyökalut ja onnistuneen ryhmätyöskentelyn ainesosat
MODUULIN HINTA TÄYSHOIDOLLA (5PV), JOS OPISKELET JOOGATERAPEUTIKSI 350H-KOULUTUKSESSAMME: 1396€ + ALV. 10–14–24%
Moduuli 7
Opettajana Mia Jokiniva / TANTRAN JA HATHAJOOGAN HISTORIA JA NYKYPÄIVÄ, hathayogapradipika
19.-23.2.2025
Tämä moduulin filosofiaosiossa sukellat HYPin, eli hathajoogan ehkä viitatuimman tekstin pariin. Ymmärrät hathajoogan ja tantran historiallisen kehityksen ja vaikutukset moderniin joogaan. Opiskelet myös sopivan annoksen klassisen tantran filosofiaa, ja syvennät ymmärrystäsi mantrojen, mudrien ja yantrojen käyttämisestä osana omaa harjoitteluasi.
Joogaterapiaosiossa moduuli kuljettaa sinut syvemmälle joogaterapian pariin muisti- ja hermostosairauksien näkökulmasta sekä varustaa sinut työkaluilla, joilla työskentelet eettisesti, vastuullisesti ja turvallisesti joogaterapeuttina myös sydän- ja verisuonitautipotilaiden kanssa.
Hatha Yoga Pradipika hathajoogan eräänä kivijalkatekstinä
Tantran ja hathajoogan historia
Hindupantheon, jumalat ja jumalattaret
Mantrat ja mudrat ja ääni
Terapianäkökulmassa hermosto- ja muistisairaat
Terapianäkökulmassa sydän- ja verisuonitaudit
MODUULIN HINTA TÄYSHOIDOLLA (5PV), JOS OPISKELET JOOGATERAPEUTIKSI 350H-KOULUTUKSESSAMME: 1396€ + ALV. 10–14–25,5%
Tämä 50h täysihoitomoduuli on auki 350h-koulutuksen ulkopuolisille opiskelijoille. (Hinta 1499€ + alv) Hinta sisältää kaiken opetuksen, materiaalit, opetuksen ja Villa Mandalan ruokailut.
Moduuli 8
11.-15.6.2025 / EEPOSKIRJALLISUUS II / RAMAYANA / TRAUMASSENSITIIVINEN JOOGA / PRANAYAMA- JA MANTRATYÖSKENTELY KLASSISESSA JOOGATERAPIASSA
Opettajana Mia Jokiniva ja vieraileva psykologi-psykoterapeutti
Tekstitutkimuksen kohteena Ramayana
Tekstitutkimuksen kohteena Joogasutran usein melko vähän käsitelty 4. luku
Terapianäkökulmassa aivoterveys ja meditaatio
Terapianäkökulmassa trauma, traumasensitiivisyys ja traumainformoidun joogan opettaminen
Kiintymyssuhdeteoriat ja asiakkaan kohtaaminen
Pranayama, mantratyöskentelyä ja meditaatiota klassisen joogaterapian healing-näkökulmalla, osa 2/2.
MODUULIN HINTA TÄYSHOIDOLLA (5PV), JOS OPISKELET JOOGATERAPEUTIKSI 350H-KOULUTUKSESSAMME: 1396€ + ALV. 10–14–25,5%Tämä moduuli ei ole auki 350h-koulutuksen ulkopuolisille opiskelijoille.
Moduuli 9
Mikäli kysyntää on tarpeeksi toteutetaan restoratiivisen joogan ja meditaation koulutus 2026
Toimi näin, kun haet mukaan:
Hae mukaan koulutukseen ajoissa. Moduuleihin voivat osallistua vain henkilöt, jotka ovat Villa Mandalan koko joogaterapeutin koulutusohjelmassa vuosina 2023-2025. Tämä siksi, että seuraavat moduulit rakentavat aina edellisten tarjoaman tiedon päälle progressiivisesti. Kuitenkin yinjoogan opettajakoulutuksien moduuleihin voi osallistua myös yksitellen, osallistumatta koko 350h-ohjelmaaan.
Kaikki 7 moduulia kanssamme käyvät opiskelijat saavat kurssin aikana 12kk:n jäsenyyden Bindun online-videoalustaan, jossa voit harjoitella eri opettajiemme kanssa edistyneitä tunteja kotona.
Koulutuksesta ei voi käydä vain yksittäisiä moduuleja, vaan siinä opiskellaan 7 moduulia. Eri opiskelijat valitsevat ohjelmasta eri moduuleja. Ainoastaan yinjoogan opettajakoulutukseen voi osallistua myös koulutuksen ulkopuolelta.
Hae mukaan koulutukseen heti kun tiedät, että haluat mukaan, sillä joogaterapeutin koulutuspaikkoja on rajoitettu määrä vuosille 2023-2025. Lähetä hakemus tämän sivun alareunasta. Lähetä sen lisäksi RYT200-koulutustodistuksesi (tai vastaava) osoitteeseen info@villamandala.fi. Hakemuksen tulee vakuuttaa motivaatiosi sitoutuneeseen opettajaopiskeluun ja sisältää perustelut sille, miksi haluat syventää osaamistasi juuri tämän koulutuksen teemojen (joogaterapia ja joogafilosofia) parissa.
Hinnat
Kaikki moduulit maksavat samat verran, ja sisältävät saman verran palveluja.
Koulutuskeskuksemme sijaitsee kaukana kaupunkiolosuhteista, eikä lounaalle voi lähteä “lähelle”. Koska hygieniasyistä ravintolapalvelumme eivät mahdollista vieraidemme omien eväiden säilyttämistä keittiötiloissamme, myymme yöpymisiä ja ruokailuja ainoastaan yhtenä pakettina. Joko otat siis pelkän koulutuksen ilman yöpymisiä ja ruokailuja ja saunaa (ja huolehdit itse autolla tai julkisilla liikkumisesa iltatuntien ja aamuharjoituksen välillä), tai sitten koko paketin, jossa yöpyminen ja ruokailut kuuluvat yhdessä mukaan. Yhteensä yksi moduuli keskiviikko-sunnuntai täysihoidolla maksaa siis 1396€ + ALV.10-25,5%.
TOIMI NÄIN
Hae mukaan koulutukseen hakemuksella linkistä. Lähetä sen jälkeen peruskoulutuksen todistuksesi Villa Mandalaaan info@villamandala.fi
Saat VM:sta seuraavaksi lisätietoja moduuliisi tai koulutuskokonaisuuteesi liittyen.
Maksat seuraavan moduulin varausmaksun 499€. Saat loppumaksun n. 1-2 kk ennen kuin moduuli toteutetaan.
Hyödyt
Haluamme, että saat välittömästi koulutuksesta keinoja myös siihen, miten liiketoiminnastasi tulee taloudellisesti kannattavampaa kuin ennen. Tarjoamme sinulle moduulien 2-9 välissä työkalut, joilla hankit takaisin joogaopetuksellasi tai hyödyt moduulista ainakin 2/3 osaa siitä summasta, jonka olet sijoittanut jokaiseen käytyyn moduliin. Toisin sanoen, tarjoamme sinulle työkalut, joilla pyrit tekemään ennen seuraavaa moduulia ainakin 1000€ tulosta.
Opettajat / Teachers
mia jokiniva / vtm, kouluttaja-joogaopettaja, joogaterapeutti, vm:n perustaja
Mia Jokiniva on koulutuksen pääopettaja, Villa Mandalan retriittikeskuksen toinen perustaja ja sisältöjohtaja. Mia on myös VTM, tietokirjailija ja stressinhallintaan erikoistunut yrityscoach. Hän on työskennellyt ammattilaisena tanssin, ryhmäliikuntaohjaamisen ja joogan parissa jo 20 vuotta ja kouluttautunut pitkälle yksilöllisen, teknisen ja somaattisen ohjaamisen perusteisiin myös joogan ulkopuolella. Muiden liikunta-alan opintojen ohella Mialla on useiden eri suuntauksien pitkiä joogaopettajan 200-500 tunnin koulutuksia (vinyasa, embodied flow, tantra, astanga, vedinen mantra ja joogaterapia sekä yinjooga) ja kahden vuoden ajalta erikoistumisopinnot myös toisen koulukunnan joogaterapiaan.
Mia on myös shamanismiin ja parantamisrituaaleihin erikoistunut kulttuuriantropologi (Helsingin yliopisto/2005), ja on opiskellut maisteritutkinnon jälkeen ja jatkoksi Suomessa sekä ulkomailla eri yliopistoissa ja yksityisissä kouluissa 2014 alkaen hindu-, tantra- ja buddhistista filosofiaa, (läntistä) filosofiaa, mantraa, sanskriittia, ravitsemustiedettä ja liikuntalääketiedettä. Mia on perustanut myös Suomen ensimmäisen joogan ammattilaisille suunnatun joogan onlineportaalin Bindu Onlinen.
Mian käsistä on valmistunut vuonna 2022 jo lähes 500 hathan, vinyasa flown ja yinjoogan (TCM) joogaopettajaa ja restoratiivisiin harjoitteisiin erikoistunutta palautumisvalmentajaa. Mia on itse ikuinen, intohimoinen opiskelija, joka lisäkouluttautuu lyhyemmissä joogan ja joogafilosofian koulutuksissa jatkuvasti ympäri maailmaa.
JARI KARPPINEN / Fysioterapeutti, terveystieteiden tohtori
Jari on fysioterapeutti , personal trainer ja terveystieteiden tohtori, joka työskentelee post doc -tutkijana Helsingin yliopistossa. Liikuntalääketieteen opintojen lisäksi Jari on suorittanut laajat sivuaineopinnot liikuntabiologiasta ja ravitsemustieteestä. Jarin tutkimuksellinen mielenkiinto suuntautuu liikuntafysiologiaan ja liikuntaharjoittelun vaikutusmekanismeihin. Väitöskirjassaan Jari tutkii fyysisen aktiivisuuden ja vaihdevuosien vaikutuksia rasvan hapetuskykyyn, insuliiniherkkyyteen sekä veressä havaittavien aineenvaihduntatuotteiden määriin. Jari on myös kiinnostunut erityisesti terapeuttisen harjoittelun vaikuttavuutta käsittelevästä tutkimuksesta sekä näyttöön perustuvien toimintatapojen kehittämisestä.
Jari on suosittu ja monipuolinen eri liikuntalajien ohjaaja, jolla on jo 20 vuoden kokemus ohjaustyöstä. Jari on kouluttanut pitkään ohjaajia teoria-aiheissa ja eri liikuntalajeissa niin Suomessa kuin ulkomailla ja kehittänyt useita ryhmäliikuntakonsepteja. Jari pitää erityisesti taito vaativista liikuntalajeista. Vuosien varrella Jari on harrastanut mm. eri tanssilajeja, telinevoimistelua, lattia-akrobatiaa ja tankotanssia. Jooga on sisältynyt Jarin omaan harjoitusohjelmaan vuodesta 2002 lähtien.
Opettajana Jari pyrkii hyödyntämään viimeisintä tutkimustietoa eri aloilta ja tuomaan näyttöön perustuvaa toiminta tutuksi myös joogamaailmaan. Jarin tavoitteena on, että jokainen opiskelija pystyisi itse etsimään tietoa työssä kohtaamiinsa kysymyksiin, puntaroimaan kriittisesti tiedon luotettavuutta ja soveltamaan tietoa käytännössä.
HANNA MANNINEN / FM, Liikunnan aineenopettaja, E-RYT500,fysioterapEUTTI, Birthlight Perinatal Yoga Teacher, PilatesHealth ja basi certified -pilatesopettaja, perustaja ja kouluttaja Oasis Pilates & Yoga Oy:ssa
Hanna on jooga- ja pilatesopettaja, fysioterapeutti ja liikunta-alan moniosaaja 20 vuoden kokemuksella. Hän on toiminut ryhmäliikunta- ja joogakouluttajana Villa Mandalan lisäksi myös Suomen suurimmissa kuntokeskuksissa sekä Voimisteluliitossa. Hanna on suorittanut joogaopettajana laajimman Yoga Alliancen opintomäärän (RYT500, Villa Mandala) sekä Birthlight Perinatal ja Postnatal joogaohjaajakoulutuksen.
Hanna on myös PilatesHealth ja BASI Certified pilatesopettaja. Lisäksi Hanna on FM (engl. filologia) sekä ruotsin ja liikunnan aineenopettaja. Hannan kokemus, osaaminen ja näkemys opettajuuden eri osa-alueista on laaja myös siksi, että hän on toiminut niin ikään liikunnan tuntiopettajana peruskoulussa, lukiossa sekä yliopistolla opettajankoulutuslaitoksessa. Hanna toimii turkulaisen Oasis Pilates & Yoga Oy:n johdossa ja omistajana.
Kenelle sopii ja miten haku mukaan
Villa Mandalan joogaopettajan jatkokoulutukseen on avoin haku kaikille, joilla on koulutus RYT200- tai muusta vastaavasta vähintään 200 tunnin joogaopettajan peruskoulutuksesta. Hae mukaan heti kokonaisuuteen tai yksittäiseen moduliin (1-3) alapuolelta: